Hanneke van den Borne

- info@hannekevandenborne.com -       
- Atelier 406, Saturnusstraat 89-91, 2516 AG Den Haag - 

Happy 'radio'activity

<<Vorige Volgende>>

72 Hour Urban Action, Roskilde

  • 1305-72HUA-loacation.png
  • 1305-72HUA-design.png
  • 1305-72HUA-design in use01.png

De context van de missie 'the beach'

Roskilde festival, 130.000 mensen creëren voor één week, een heuse festival stad met als belangrijkste industrie kunst en muziek, maar bovenal draait alles om genieten! Een festivalganger verwoorde het als volgt; 'Roskilde is feesten en beesten'. Wij, team 'Hutspot' zijn gevraagd om binnen het concept van 72HUA deel te nemen aan het kunstprogramma van dit festival. Onze missie daarbij was, 'activate the water without getting wet'.

Op locatie zagen wij een opgedroogd woestijnmeer, waar door een samenspel tussen de elementen en de bezoekers het afval zich ophoopte. Deze plek met als waardige bijnaam het 'tjernobiel moeras' was het uitgangspunt. Onze missie en daarmee ons doel is om voor de festivalgangers een nieuwe chill-out plek te creëren en zo deze plek ook weer een doel en daarmee waardigheid te geven. Uiteindelijk heeft dit alles geresulteerd in de installatie, happy 'radio'activity met als bijnaam Schipwreck.

 

72 Hour Urban Action;

is een internationale real-time architectuur ontwerp wedstrijd. Deze versie zijn 5 internationale teams uitgenodigd om samen de strijd aan te gaan met allemaal een eigen missie en 72 uur op de klok.  De missies hadden allemaal als doel om een gewenst ongevraagd cadeau te zijn voor het festival.

 

Team Hutspot;

NED / Hanneke van den Borne
NED / Gregor van Egdom
NED / Renate Nederpel
NED / Yoep Roth
SPA / Ander Barandiaran
SPA / Iñigo Cantero
SPA / Joseba Salbide
SPA / Xiker LazkanoGeschreven over dit project is er onder andere op de volgende site's en blog's
www.arterritory.com